1. Apakah TuDime?

Penerangan rasmi ialah TuDime ialah aplikasi sembang untuk melakukan mesej teks, menghantar gambar, video, fail, berkongsi lokasi/maklumat kenalan/doodle dll, aplikasi ke panggilan audio / video, aplikasi ke telefon/panggilan talian tetap menggunakan ciri panggilan kredit TuDime yang merupakan ciri terbaik dan paling banyak apl yang menyediakan kadar panggilan termurah di seluruh dunia. Selain itu, TuDime mempunyai beberapa ciri hebat seperti Encounters – yang merupakan versi lanjutan bagi keperluan temu janji, eKad – yang memudahkan penghantaran ekspresi kepada seseorang yang istimewa untuk membuatkan mereka berasa istimewa dengan memberi salam dengan kad eGreeting yang hebat dan banyak lagi…

2. Bagaimanakah cara saya memasang TuDime?

Anda boleh memasang aplikasi daripada Google Play Store atau Apple Store. Cari aplikasi sama ada di Google Play Store atau Apple Store dan pasangkannya dari sana. Ia akan dipasang secara automatik dalam peranti mudah alih. TuDime adalah percuma untuk digunakan oleh semua orang selama 30 hari kalendar pertama selepas pendaftaran.

3. Adakah TuDime menyertakan iklan?

Tidak, tidak.

4. Apakah peranti yang tidak disokong?

TuDime menyokong kedua-dua peranti telefon bimbit dan tablet iPhone dan Android. Telefon Blackberry tidak disokong.

5. Bolehkah saya memasang TuDime pada BlackBerry saya?

Tidak. TuDime tidak menyokong peranti BlackBerry.

6. Saya tidak mendapat Kod Akses Pendaftaran saya ke telefon atau e-mel saya. Apa yang boleh saya lakukan?

Ini mungkin disebabkan oleh sambungan internet yang perlahan atau ketiadaan internet.
Anda boleh klik pada “hantar kod sekali lagi”. TuDime akan menghantar kod akses kepada anda sekali lagi.

7. Mengapa saya tidak boleh menggunakan TuDime pada beberapa rangkaian Wi-Fi?

Anda boleh menggunakan TuDime pada semua rangkaian Wifi tetapi ia sepatutnya mempunyai kelajuan yang baik. Pada kelajuan yang sangat rendah ia tidak akan berfungsi dengan baik. Untuk menggunakan TuDime anda memerlukan internet berkelajuan tinggi.

8. Adakah data sembang selamat dengan TuDime?

ya. Ia benar-benar selamat. Tiada sesiapa boleh menggodam data sembang anda. Sembang TuDime disulitkan hujung ke hujung, bermakna TuDime tidak menyimpan teks anda atau maklumat lain yang dihantar dalam sembang dalam pangkalan data. Sembang TuDime anda disandarkan secara automatik. Walau bagaimanapun, Jika anda ingin menyimpan sembang anda ke sumber lain, kami mengesyorkan agar anda menyandarkan sejarah sembang anda kepada akaun pihak ketiga, seperti Google Cloud.

9. Apakah penyulitan Akhir ke hujung dalam TuDime?

Penyulitan hujung-ke-hujung ialah teknologi yang memastikan kandungan yang anda kongsikan secara peribadi dan selamat, dari satu titik akhir (seperti telefon anda) ke titik yang lain (seperti telefon orang yang anda sedang bercakap). Kandungan yang anda kongsi tidak boleh dibaca jika ia dipintas dalam transit. Tiada sesiapa boleh membaca mesej anda daripada Cloud. Malah kakitangan TuDime tidak dapat membaca mesej anda yang disulitkan. Ini bermakna data anda dilalui melalui rangkaian dalam format yang disulitkan. Ini dirujuk sebagai “penyulitan hujung ke hujung”.

10. Bolehkah saya menghantar mesej teks dan menjalankan panggilan video dengan TuDime?

ya. TuDime ialah aplikasi berbual. Anda boleh menghantar mesej teks atau sembang video kepada mana-mana rakan anda jika dia juga pengguna TuDime. Teks kumpulan juga tersedia sehingga 300 pengguna. Panggilan video kumpulan boleh dibuat dengan sehingga 5 pengguna TuDime berbeza sekaligus. Selepas Januari 2023, TuDime berharap untuk menambah supaya dapat bersembang video dengan sekurang-kurangnya 10 pengguna berbeza pada masa yang sama.

11. Bolehkah saya mempunyai akaun TuDime yang sama pada dua peranti berbeza?

TIDAK.

12. Adakah kualiti bunyi TuDime bagus?

Kualiti bunyi pada TuDime sangat baik. Ia adalah salah satu daripada banyak ciri hebat dengan aplikasinya.

13. Berapa banyak imej yang boleh saya hantar pada TuDime pada satu masa?

Anda boleh menghantar 50 imej pada TuDime pada satu masa.

14. Adakah panggilan di TuDime benar-benar percuma?

ya. Panggilan Audio dan Video Apl ke Apl adalah percuma semasa tempoh percubaan 30 hari pertama. Walau bagaimanapun, TuDime juga mempunyai TuDime CAN (Panggil Sebarang Nombor), bermakna pengguna bukan TuDime dibayar.

15. Adakah terdapat TuDime versi Desktop atau MAC?

Tidak bukan sekrang. Ia akan tersedia tidak lama lagi dalam keluaran kemudian.

16. Bolehkah saya menggunakan TuDime pada iPad atau iPod Touch?

Ciri ini akan datang tidak lama lagi…

17. Bolehkah saya memadamkan Mesej Dihantar dengan TuDime?

ya. Mesej boleh dipadamkan dengan TuDime. Terpulang kepada pengguna untuk memutuskan bagaimana sama ada untuk memadam mesej atau tidak bermakna memadam mesej dari pihak pengguna sendiri atau dari pihak penerima juga.

18. Bolehkah saya mengedit mesej yang dihantar dengan TuDime?

ya. Mesej boleh diedit. Klik lama pada mesej yang anda ingin edit dan pilih pilihan edit dari sana. Kemudian anda boleh menghantar semula mesej anda yang telah diedit dengan mudah.

19. Adakah TuDime mengurangkan hayat bateri?

TuDime ialah aplikasi yang ringan, dan ia biasanya tidak menghabiskan banyak bateri. Ia tidak mengurangkan hayat bateri. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa hayat bateri juga bergantung pada ciri dan tahap kecerahan peranti anda.

20. Apakah “eKad” dalam TuDime?

TuDime memudahkan memilih, memperibadikan dan berkongsi kad ucapan hebat dari telefon anda kepada pengguna TuDime yang lain atau yang lain melalui e-mel, Facebook, Twitter, Messenger, WhatsApp, dll…Anda akan menemui kad yang sempurna untuk seketika tertentu dari bahagian eCards TuDime di hujung jari anda—kad yang akan berfungsi untuk setiap siapa, apa, di mana, dan bila dalam kehidupan gila anda. Anda sentiasa boleh menyesuaikan kad seperti yang anda boleh lakukan dalam kad ucapan sebenar: Menambah nota/foto sendiri, malah anda boleh menambah tandatangan dan mesej suara anda sendiri. Ciri ini juga mempunyai ciri terjemahan terbina dalam dengan sama ada teks ditaip atau perkataan yang dituturkan dan ia akan menterjemah serta-merta kepada 15 bahasa paling popular di dunia.

21. Adakah menghantar eKad percuma di TuDime?

ya. Menghantar eKad TuDime adalah percuma untuk pengguna TuDime.

22. Bagaimana untuk Menyekat seseorang di TuDime?

Pada halaman sembang, anda akan menemui ikon (tiga ikon bertitik menegak) klik pada itu, terdapat pilihan untuk menyekat orang itu. Apabila diklik pada itu anda akan dapat untuk tidak mendapat sebarang mesej daripada orang itu. Dan senarai orang yang disekat, anda boleh lihat pada Tetapan -> Akaun -> Privasi -> Sekat pengguna.

23. Mengapa Pelekat TuDime saya tidak dapat memuat turun?

Ia tersedia hanya selepas anda membelinya. Sila cari pilihan pembayaran untuk membayar dan muat turun pelekat yang hebat!

24. Saiz maksimum lampiran Fail dengan TuDime?

Saiz maksimum ialah 10 mb. Jika pengguna cuba menghantar fail lebih daripada 10 mb maka pengguna tidak akan dapat menghantar fail tersebut melalui TuDime.

25. Bagaimana untuk menyemak Kadar Panggilan TuDime BOLEH (Panggil Sebarang Nombor)?

Untuk menyemak kadar Panggilan TuDime Out, sila klik di sini.

26. Mengapakah TuDime gagal mengenali kenalan saya sebagai pengguna TuDime?

Sesetengah senarai kenalan peranti tidak boleh diakses oleh apl pihak ketiga. Sila pergi ke tetapan telefon dan benarkan perkongsian kenalan untuk aplikasi TuDime.

27. Apakah Encounters dalam TuDime?

Pertemuan dalam apl TuDime ialah ciri temu janji hebat yang menyediakan individu untuk mencari padanan tertentu yang menyatakan umur, jantina, lokasi dan spesifikasi penting lain.Ciri Pertemuan membolehkan individu berkongsi kad hadiah, mesej sembang dan menunjukkan minat dalam profil sesetengah orang. Ia adalah cara selamat untuk menarik minat dalam profil seseorang dan semua data/sembang/hadiah dijamin dan disimpan pada tahap privasi yang tinggi.
Ia adalah ciri pilihan dan seseorang boleh memilihnya pada masa menjalankan apl buat kali pertama selepas memasangnya. Ini hanya untuk kumpulan umur 18 tahun dan ke atas. Ciri ini dijangka akan dikeluarkan sekitar Januari 2023.

28. Bagaimana untuk mengaktifkan semula akaun TuDime lama saya?

Jika anda telah memadamkan akaun anda maka apabila anda cuba log masuk semula daripada itu, pada halaman pengesahan TuDime akan mengesan bahawa akaun anda telah dipadamkan. Jadi dari sana ia akan membawa anda ke halaman untuk mendayakan atau mengaktifkan akaun anda semula apabila anda mengklik butang “Teruskan”. Jadi mula-mula dayakan akaun anda selepas itu anda boleh menggunakan ciri TuDime dengan mudah.
Anda juga boleh memulihkan semua mesej lama anda semasa pengaktifan semula dengan mengesahkan untuk memuat turun pilihan mesej lama di halaman pengaktifan semula.

29. Bagaimana untuk menghantar permintaan kepada seseorang di TuDime Encounters?

Terdapat ikon Bentuk HATI di bawah imej. Klik pada itu dan permintaan akan dihantar kepada orang itu. Permintaan itu akan ditunjukkan pada halaman INVITATIONS orang itu di Encounters. Anda juga boleh menghantar maksimum 3 mesej kepada orang yang anda minati untuk membantu anda membuat mereka memahami anda dengan lebih baik dan jika masih orang itu tidak menerima cadangan anda maka ia akan menjadi spam dan anda tidak akan berkongsi minat anda lagi orang itu. Sekiranya anda mula menerima mesej dari pihak lain yang akan dianggap sebagai anda berdua mengenali satu sama lain dan kemudian anda boleh meneruskan mesej.

30. Bagaimana untuk menerima permintaan rakan daripada pertemuan TuDime?

Jika seseorang menghantar permintaan rakan kepada anda maka ia akan dipaparkan pada JEMPUTAN pada halaman Pertemuan TuDime. Di sana anda akan mendapat butang Terima atau tolak. Dan anda boleh melihat profil orang itu dengan mengklik pada namanya.

31. Bagaimanakah saya boleh memadamkan akaun TuDime saya?

Dalam Tetapan anda akan menemui pilihan Lumpuhkan Akaun. Hanya klik pada itu, akaun anda akan dipadamkan. Kemudian anda tidak boleh membuka semula akaun anda dengan nombor mudah alih atau alamat e-mel yang sama. Untuk menggunakan TuDime anda perlu mendayakan akaun anda dahulu atau perlu log masuk dengan beberapa nombor atau e-mel yang berbeza untuk mencipta akaun anda yang berbeza.

32. Adakah panggilan TuDime App to App percuma atau ada caj tersembunyi?

TuDime adalah percuma sepenuhnya semasa tempoh percubaan 30 hari pertama selepas pendaftaran. Selepas itu, ia ialah $19.99 USD setahun (panggilan TuDime CAN dikecualikan). Jika pengguna berdaftar menyertai sebagai pelanggan berbayar dalam tempoh 15 hari kalendar pertama, pengguna akan menikmati diskaun 25%, menjadikan jumlah keseluruhan hanya $14.99 bagi setiap tahun pendaftaran itu.